Pornind de la efectul anti-îmbătrânire şi continuând cu reducerea stresului, iată care sunt cele mai importante 5 motive pentru care uleiurile esenţiale te ajută în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii, pentru a-i oferi acesteia un aspect delicat şi strălucitor.
Din ce în ce mai multe persoane se îndreaptă astăzi către produsele ce conţin preparate naturale de îngrijire a pielii, deoarece acestea s-au dovedit a fi eficiente din punct de vedere clinic şi sunt considerate mai sigure decât alternativele sintetice.
Produsele din compuşi naturali sunt tot mai apreciate, reprezentând baza unui stil de viaţă sănătos, în deplină armonie cu natura.
Adevăratele lor beneficii stau în rezultatele vizibile şi de necontestat în ceea ce priveşte transformarea pielii şi regenerarea acesteia. În acest sens, uleiurile esenţiale pot avea rezultate remarcabile pentru toate tipurile de piele, pentru următoarele motive, printre altele:
Motivul #1 : Uleiurile esenţiale ajută pielea să se regenereze şi previn îmbătrânirea
Uleiurile esenţiale au capacitatea de a creşte rata în care se reproduc celulele de la nivelul germinativ al pielii. Drept urmare, acestea grăbesc vindecarea şi reduc apariţia cicatricilor. Acest lucru este extrem de important în ceea ce priveşte prevenirea apariţiei ridurilor şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
Tămâia este un regenerator foarte puternic, recunoscut la scară largă pentru efectul sau asupra ridurilor, cicatricilor şi vergeturilor. Este extrem de eficientă pentru tratarea pielii mature, inflamate şi/sau uscate, dar şi atunci când este utilizată că şi compus al produselor cosmetice anti-îmbătrânire.
Printre uleiurile esenţiale pentru îngrijirea pielii şi prevenirea îmbătrânirii se află cele de:
• Seminţe de morcov;
• Lavandă;
• Lămâie amară.
Recomandarea noastră: Uleiul de masaj floral, cu uleiuri esenţiale de geraniu Bourbon, muşeţel, ylang-ylang şi lavandă.
Motivul #2 : Uleiurile esentiale sunt antiseptice – prin urmare, ne protejează pielea
Uleiurile esenţiale au proprietăţi antiseptice, bactericide şi anti-fungice, acestea ajutând funcţiile de protecţie ale pielii. Pielea noastră este în mod constant expusă la o serie de microorganisme, precum bacteriile şi ciupercile ce pot cauza acnee şi o gama largă de probleme ale pielii.
Uleiuri antiseptice eficiente pentru îngrijirea pielii sunt cele de:
• Pelargonium (geranium);
• Lămâie;
• Ienupăr;
• Lavandă;
• Palmarosa;
• Rozmarin.
Recomandarea noastră: săpunul pentru pielea grasă cu Rozmarin, Mentă şi Spirulină.
Motivul #3 : Uleiurile esenţiale ajută la reglarea producţiei de sebum şi sunt, prin urmare, bune pentru tenul gras şi uscat
Sebumul este produs de glandele sebacee, pentru a păstra pielea suplă. Producţia de sebum excesiv creează tenul gras şi, uneori, acnee, în vreme ce lipsa acesteia poate duce la uscarea pielii. Uleiurile esenţiale pot ajuta la reglarea producţiei de sebum, pentru o piele sănătoasă.
Geranium graveolens Pelargoneum (geranium) este folosit pentru acţiunile sale în echilibrarea producţiei de sebum, ceea ce îl face util tenului uscat, gras sau mixt.
Lavanda şi lemnul de santal (Santalum album) au o acţiune similară de echilibrare a productiei de sebum pentru toate tipurile de piele.
Uleiurile esenţiale pentru stimularea producţiei de sebum sunt cele de:
• Lemn de trandafir;
• Palmarosa.
Uleiurile esenţiale pentru echilibrarea producţiei de sebum sunt cele de:
• Grapefruit;
• Chiparos.
Recomandarea noastră: Crema de zi intens hidratantă pentru ten matur, cu uleiuri esenţiale de geranium şi tămâie.
Motivul #4 : Uleiurile esenţiale vin în ajutorul pielii tale şi reduc oboseala şi stresul
Pielea reflectă stările noastre emoţionale – stresul şi anxietatea se pot reflecta în numeroase afecţiuni ale pielii precum acnee, pete, eczeme etc. Uleiurile esenţiale pot fi folosite pentru a reduce şi a calmă problemele emoţionale sau spirituale ce stau la baza acestor afecţiuni.
Uleiurile esenţiale pentru reducerea stresului, care sunt, de asemenea, eficiente în îngrijire a pielii sunt cele de:
• Bergamotă;
• Tămâie;
• Lavandă;
• Pelargonium (geranium).
Recomandarea noastră: Gelul de dus Natural Exotic Breeze, cu uleiuri esenţiale de geraniu Bourbon, Ylang-Ylang, lavandă, bergamotă fără bergapten si patchouli.
Motivul # 5: Uleiurile esenţiale ajută la reducerea inflamaţiilor cauzate de eczeme şi dermatite
Multe uleiuri esenţiale au proprietăţi anti-inflamatorii, ce ajută la reducerea iritaţiilor. Muşeţelul este extrem de benefic pentru pielea sensibilă şi boli de piele. Acesta poate reduce, de asemenea, roşeaţa obrajilor cauzată de vase capilare mărite.
Alte uleuri esenţiale pentru reducerea inflamatiilor mai sunt cele de:
• Lămâie amară;
• Lavandă;
• Helichrysum (Immortelle).
Recomandarea noastră: Elixirul reparator pentru ten, cu uleiuri esenţiale de seminţe de morcovi, muşeţel, ienupăr, salvie, lemn de santal.
Uleiurile esenţiale pot fi foarte uşor integrate în rutină noastră zilnica de îngrijire a pielii, fiind prezente în majoritatea produselor create în laboratorul Sabio. S-au dovedit a fi eficiente pentru toate tipurile de piele şi, mai mult decât atât, au un miros fantastic!
© 2012 - 2024 Sabio Cosmetics
RO30798770 - J40/12026/2012
Abonează-te și vei primi numai informații relevante pentru tine.